Pikalaina matalalla korolla

Lainasopimus

Laina ei kannata hakea pankista, jos asialla on kiire. Pankeilta saa tunnetusti edullisempaa lainaa kuin muilta rahoituslaitoksilta, mutta asiaan liittyy useampikin mutta. Ensimmäinen mutta on se, että pankit vähentävät työntekijöitään ja toimipisteitään, ja se pidentää lainahakemusten käsittelyaikoja entisestään. Voi mennä useampi päivä, ennen kuin joku soittaa ja pyytää lähettämään palkkatodistuksia ja muita liitteitä lainahakemuksen lisäselvittelyyn. Tästä soitosta voi jälleen kulua useampi päivä, ennen kuin lainapäätös tulee, ja sitten on aika allekirjoittaa lainapaperit joko netissä tai pankkikonttorissa. Jälleen voi mennä päiviä, ennen kuin lainasumma vihdoin ja viimein on tilillä.

Toinen mutta on se, että pankkilaina on edullista vain, jos sinulla on antaa lainalle vakuuksia. Sopivia vakuuksia ovat kesämökki, säästötili tai esimerkiksi oman isän antama henkilötakaus. Jos vakuuksia ei ole, lainan korko ei välttämättä ole lainkaan edullisempi kuin rahoitusyhtiöiden lainojen korot. Kolmas mutta liittyy siihen, että pankit eivät suhtaudu kovin myötämielisesti lainahakemuksiin, jos lainalle ei vakuuksia löydy. Laina voi jäädä kokonaan saamatta – varsinkin pienituloiselta, työttömältä, määräaikaisessa työsuhteessa olevalta tai henkilöltä, jolla on jo ennestään erilaisia lainoja ja luottoja. Neljäs mutta on pankkien perimä lainan avausmaksu. Rahoituslaitoksilta saattaa saada lainan ilman mitään järjestelypalkkiota.

Rahoituslaitoksetkin vaativat säännöllisiä tuloja myöntääkseen lainaa, mutta säännöllisiksi tuloiksi käyvät jo 800 euron bruttopalkka tai erilaiset tuet ja etuudet. Rahoituslaitokset käsittelevät lainahakemuksesi niin nopeasti, että päätös saattaa tulla jo 15 minuutissa, ja lainasumma on tilillä tunnin sisään. Tätä voidaan jo kutsua pikaluotoksi tai pikalainaksi, vai mitä? Pikalainoihin kannattaa suhtautua yhtä vakavasti kuin kaikkiin muihinkin lainoihin, eli lainaa pitää ottaa harkiten ja oman maksukyvyn mukaan. Kilpailuttamalla pikalainat löydät edullisimman vaihtoehdon äkilliseen rahantarpeeseen. Lue lisää siitä, miten saat pikaluoton matalalla korolla!

Näin vertailet pikalainoja

Loan

Pikalaina tarkoittaa esimerkiksi tonnin vippiä, mikä kilahtaa tilillesi nopeimmillaan vartissa. Pikalainaa voi saada työtön tai pienituloinenkin, eikä lainanantaja vaadi lainalle minkäänlaisia takeita. Riittää, että lainan hakija on vähintään 18-vuotias, ja että hänellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Pikalainaa ei kannata hakea ensimmäiseltä firmalta, minkä mainoksen näkee. Erilaisten lainatarjousten vertaileminen ja kilpailuttaminen kannattaa. Parhaimmillaan saat ilmaisen lainan, eli pikalainan ilman korkoa tai muita kuluja.

Lainalaitoksia on helppo vertailla keskenään. Klikkaa auki jokin lainojen vertailusivusto, syötä tarvitsemasi lainan määrä ja jää odottamaan sitä, että lainalaitokset ottavat sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Tulet saamaan jo saman päivän aikana useita lainatarjouksia, ja kun löydät sopivan, saat rahat tilillesi nopeimmillaan alle puolessa tunnissa. Vertaile lainatarjouksia niihin merkityn todellisen vuosikoron perusteella. Lainan korko voi vaikuttaa matalalta, mutta vasta todellinen vuosikorko kertoo sen, paljonko laina sinulle tosiasiassa maksaa korkoineen, kuukausimaksuineen, avausmaksuineen, nostopalkkioineen, laskutuslisineen ja tilinhoitopalkkioineen. Mitä pienempi todellinen vuosikorko, sitä varmemmin laina kannattaa ottaa.

Pikalaina ilman korkoa – totta vai tarua?

Jos hyvä tuuri käy, löydät korottoman pikalainan. Koroton pikalaina on lainantarjoajien tapa kalastella uusia asiakkaita. Kyseessä ei ole mikään pikavippihuijaus, vaan saat ihan oikeasti pikalainan tietyksi aikaa ilman korkoa. Koroton maksuaika saattaa kestää esimerkiksi 14 tai 30 päivää. Jos maksat lainan tuona aikana pois, et joudu maksamaan lainasta senttiäkään korkoja.

Koroton ensilaina ei vielä tarkoita täysin ilmaista lainaa. Asiakkaalta saatetaan periä avaus- ja nostopalkkioita tai muita kuluja. Jos rahoituslaitos mainostaa korotonta ja kulutonta lainaa, olet osunut oikeaan kultasuoneen. Tällainen laina on täysin ilmainen, jos maksat sen pois tietyssä ajassa. Ole tarkkana deadlinen kanssa, sillä jos lainan takaisinmaksu myöhästyy päivänkin, saatetaan sinua rokottaa korkealla korolla ja muilla kuluilla.

Täysin ilmainen laina ei kuulosta hyvältä bisnekseltä, mutta se on rahoituslaitosten markkinointikikka. Kaikki mainostaminen maksaa, ja tämä on hyvä tapa saada ja sitouttaa uusia asiakkaita. He laskevat sen varaan, että tyytyväinen asiakas palaa.

Korkovartijan kautta löydät lainan tarpeeseen kuin tarpeeseen

Lainojen kilpailutus- ja vertailusivusto korkovartija.fi on riippumaton toimija, mikä auttaa lainantarvitsijoita löytämään itselleen sopivan lainan. Korkovartijan sivulla voi vertailla pikalainoja, lainojen yhdistelylainoja ja korottomia ensilainoja. Lisäksi Korkovartijan sivuilla pääsee lukemaan puolueetonta tietoa vakuudettomista lainoista ja niihin liittyvistä käytänteistä.